Een beveiligde deur is niet vanzelfsprekend een veiligheidsdeur. Elke deur heeft een aantal zwakke punten. Bij de aankoop van een veiligheidsdeur zijn het net die punten die het verschil maken tussen een degelijke veiligheidsdeur en een gewone beveiligde deur.
Krukken en sloten
Een deur die intensief wordt gebruikt moet voorzien zijn van een degelijke deurkruk die stevig bevestigd is aan de deur. Naast de traditionele deurkruk zijn er vandaag ook tal van mogelijkheden om de mechanische deurkruk te vervangen door een elektronische versie. In ons gamma hebben bij bijv. de ISEO Libra Smart die op elke Euroblok veiligheidsdeur kan gemonteerd worden. De combinatie van een elektronische cilinder met een intelligente deurkruk maakt de veiligheidsdeur klaar voor een toegangscontrole systeem dat kan bediend worden met je smartphone. Hiermee kan de toegang tot verschillende ruimten in je woning of kantoor afzonderlijk beheren.
Om het risico van schade aan een deurkruk volledig uit te schakelen kan een Euroblok veiligheidsdeur eveneens voorzien worden van een elektronische cilinder zonder dat er nog een deurkruk nodig is. Hierbij open je de deur met je smartphone of een smart card die bij je deur wordt geleverd. Zelfs met je credit card kan je je deur openen. Geen sleutels meer nodig!
Deurblad
Het deurblad van een veiligheidsdeur is aan de buitenkant niet wat het is aan de binnenkant. Twee veiligheidsdeuren kunnen er identiek uitzien maar daarom is de ene deur niet even goed bestand tegen inbraak als de andere deur. De basis van een Euroblok veiligheidsdeur is een stalen plaat waaraan de verschillende onderdelen van de deur modulair worden geïnstalleerd.
Fabrikanten van minderwaardige beveiligde deuren laten cruciale onderdelen weg zodat de uiteindelijke kostprijs ogenschijnlijk lager is… .
Dit gaat echter ook ten koste van het cruciale veiligheidsaspect van de deur, nl. de mate waarin ze inbraakwerend zijn. Een bekend zwak punt is bijv. de extra beveiliging van de deur ter hoogte van het slot. Een Euroblok veiligheidsdeur is standaard voorzien van een extra pantserplaat achter het slot die inbraakpogingen zo goed als onmogelijk maakt.
Sluitpunten
Het aantal sluitpunten is medebepalend voor de mate van inbraakwerendheid van een veiligheidsdeur. Een Euroblok RF 30 deur is voorzien van 12 sluitpunten: 4 centrale pinnen en 2 verticale sluitpinnen bovenaan en onderaan de deur. Om te voorkomen dat inbrekers de deur proberen ‘lichten’, zijn er aan de scharnierzijde nog eens 5 dievenklauwen voorzien.
Heb je hierover vragen? Neem contact op met uw adviseur om uw plannen te bespreken.