Je verhuist naar je pas opgeleverd appartement. Je richt je appartement tot in de puntjes in: schilderwerken, meubelen, verlichting, … maar heb je ook eens stilgestaan bij de voordeur? Neen, niet de inkomdeur beneden in de hal, maar je eigen voordeur van het appartement. De standaarddeuren in appartementen zijn allesbehalve bestand tegen inbrekers. In het beste geval heeft de voordeur een veiligheidscilinder, maar daar stopt het meestal bij. Ze zijn meestal ook veel minder sterk dan de voordeur in een huis.
Waarom een veiligheidsdeur laten plaatsen?
Het aantal inbraken in appartementen stijgt jaarlijks. Voor inbrekers zijn ze het gedroomde doelwit omdat ze de enige toegang zijn tot je woning. Dat betekent uiteraard ook dat jij dat enige zwakke punt in je appartement volledig kan uitschakelen… door het plaatsen van een échte veiligheidsdeur.
Hoe veilig is een veiligheidsdeur?
Inbraakvertragende veiligheidsdeuren moeten aan bepaalde eisen voldoen om in aanmerking te komen voor certificering volgens Europese normen. Dit is de zogenaamde ‘EN 1627’ norm voor inbraakwerende deuren en inbraakwerend hang- en sluitwerk. Er zijn zes weerstandsklassen waarbij weerstandsklasse 1 het minst inbraakwerend is en weerstandsklasse 6 het meest. Voor privédoeleinden zijn veiligheidsdeuren van klasse 2 t/m 4 in het algemeen meer dan voldoende.
Wat zijn de minimumvereisten voor een veiligheidsdeur?
- het deurblad is volledig uit staal vervaardigd
- de deur vergrendelt aan slotzijde boven, midden en onder met verschillende stalen sluitpinnen. Uiteraard is hier ook de stevigheid, kwaliteit van de meerpuntsluiting essentieel
- aan scharnierzijde is de deur voorzien van stalen dievenklauwen tegen uitlichten
- de cilinder is een boorbeveiligde veiligheidscilinder met eigendomscertificaat die het ongewenst dupliceren van sleutels verhindert
- de cilinder is aan de buitenzijde altijd beschermd d.m.v. een veiligheidsrozette. De veiligheidsrozette wordt aan de binnenzijde van de deur verankerd, zodat deze langs buiten niet kan gedemonteerd worden om zo de cilinder af te breken. Bij voorkeur is het een veiligheidsrozette met kernbeveiliging (lipje dat ronddraait tegen uitboren)
- de deur is voorzien van een volledig stalen kader/frame rondom. Op die manier draaien de mobiele en vaste stalen pinnen op slot in het kader. Het stalen kader word ter plaatse in de muur verankerd (gelast) zodat de stevigheid van de veiligheidsdeur wordt gegarandeerd in alle omstandigheden.
Heeft u vragen over de beveiliging van uw appartement? Euroblokdeuren heeft jarenlange ervaring op het vlak van veiligheidsdeuren. Wellicht hebben we ook voor u de oplossing in huis. Contacteer ons. Wij maken er graag werk van.